مجله تز نویسان

شرایط و مراحل درخواست انصراف از تحصیل از دانشگاه

هزینه ها و محرومیت هایی که پس از انصراف از تحصیل شامل حال دانشجو می شود!

تحصیل در ایران همواره دانشجویان را با چالش های متعددی مواجه کرده است. تحصیل در شهرهایی غیر از محل زندگی دانشجویان، کمبود امکانات و مواردی مانند عدم علاقه دانشجو به رشته مد نظر خود، از جمله چالش های دانشجویان هنگام تحصیل است.

گاهی این موارد تا حدی زیاد و چالش برانگیز می شود که دانشجو مجبور به صرف نظر از تحصیل شده و در نهایت انصراف از دانشگاه را بر میگزیند. هرچند انصراف از تحصیل نیز به همین راحتی ها نبوده و نیاز به پیگیری های فراوان دارد. هزینه ها و محرومیت هایی نیز در انتظار دانشجو قرار دارد که گاها دانشجو از این تصمیم خود منصرف می شود.

در مجموع اگر شما نیز قصد انصراف از تحصیل دارید و با شرایط آن آشنا نیستید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا با شناخت همه جوانب انصراف از دانشگاه، بهترین تصمیم را در این راستا برگزینید.

 

چرا یک دانشجو تصمیم به انصراف از تحصیل می گیرد؟

عوامل متعددی باعث می شود تا یک دانشجو تصمیمی مبنی بر انصراف از دانشگاه بگیرد. این عوامل بسته به شدت خود می توانند در تصمیم دانشجو تاثیرگذار باشد. در ادامه به بررسی برخی از این عوامل خواهیم پرداخت.

  • دوری از محل زندگی: برخی دانشجویان به علت انتخاب رشته اشتباه یا مواردی از این قبیل، در شهری دور از محل زندگی خود مشغول به تحصیل می شود. این باعث می شود تا با چالش های بسیاری از جمله دوری از خانواده، عدم توانایی در پرداخت هزینه ها، عدم وجود خوابگاه و غیره مواجه شوند. این چالش ها ممکن است تا حدی زیاد باشد که دانشجو را مجبور به انصراف از تحصیل کند.
  • تحصیل در رشته غیر دلخواه: گاهی دانشجویان بدون در نظر گرفتن علاقه خود هنگام انتخاب رشته، صرفا برای ورود به دانشگاه، رشته ای را انتخاب می کنند که علاقه ای به آن نداشته و پس از چند سال تحصیل از آن تصمیم به انصراف از آن میگیرند. به طور معمول عدم علاقه آنها در ترم های بالاتر که درس های تخصصی تر شده مشخص می شود و دانشجو در می یابد که علاقه ای به این رشته ندارد. لذا این چالش باعث انصراف از دانشگاه یا تحصیل برای ثبت نام مجدد در کنکور می شود.
  • آینده شغلی: گاهی دانشجویان با انتخاب شغلی کاملا نامربوط به زمینه تحصیلی خود ترجیح می دهند تا بر خلاف عرف تحصیلی، مقطع دانشگاهی خود را نیمه کاره رها کنند و تماما به فعالیت در کار خود جهت کسب درآمد بپردازند. گاهی نیز دانشجو در می یابد که ممکن است با اتمام دوره تحصیلی رشته خود با موقعیت های شغلی زیادی مواجه نشود. این دلایل ممکن است باعث تصمیم دانشجو برای انصراف از تحصیل خود شود.
  • ثبت نام مجدد در کنکور: یک دانشجو ممکن است رشته های بالای دانشگاهی را در رویای خود بپروراند. در واقع با افزایش سن دانشجویان حسرت های بسیاری در ذهن آنها شکل می گیرد. این ممکن است باعث شود تا دانشجویان تصمیمی مبنی بر ثبت نام مجدد در کنکور و امتحان کردن شانس خود برای کسب رتبه بالا بگیرند. با تصویب قوانین جدید سازمان سنجش، هر دانشجویی برای ثبت نام در کنکور می بایست از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف داده و برای ثبت نام در کنکور اقدام کند.

مراحل انصراف از تحصیل

انصراف از تحصیل نیز مانند دیگر اقدامات در دانشگاه فرایندی داشته و شما به عنوان یک دانشجو نیاز دارید تا از مراحل آن آگاه باشید.

دانشگاه روزانه (دولتی):

  • مراجعه به قسمت آموزش دانشگاه و درخواست فرم انصراف .
  • دریافت فرم انصراف و تکمیل آن به طور کامل و تحویل به آموزش دانشگاه. 
  • بررسی درخواست انصراف توسط آموزش دانشگاه (در تعدادی از دانشگاه ها در خواست انصراف به مدت یک ماه بایگانی می شود تا در صورت بازگشت ،دانشجو با مشکلی مواجه نشود).
  • در صورت تایید نهایی درخواست انصراف باید هزینه انصراف طبق دستورالعمل های موجود پرداخت شود.
  • پس از پرداخت هزینه انصراف ،نامه انصراف از دانشگاه به دانشجو تحویل داده می شود .

دانشگاه آزاد:

در  دانشگاه آزاد انصراف از تحصیل به همین صورت انجام می گیرد با این تفاوت که در این نوع دانشگاه به مدت سه ماه  دانشجو می تواند درخواست خود را پس بگیرد و در غیر این صورت با درخواست کتبی دانشجو و ولی او قبل از گذشت سه ماه نامه انصراف او صادر می شود.

انصراف از تحصیل در مقاطع مختلف به چه صورت است؟

انصراف از دانشگاه در مقطع کارشناسی به طور کلی مانند توضیحاتی که در بالاتر داده شد انجام میگیرد. اما در مقطع ارشد و دکتری ممکن است کمی متفاوت باشد. همچنین نسبت به دانشگاه محل تحصیل شما و سختگیری های آن انصراف می تواند پیگیری زیادی را در پی داشته باشد.

مقطع کارشناسی 

  • مراجعه به واحد  آموزش دریافت فرم انصراف و تکمیل آن.
  • تحویل فرم انصراف به واحد آموزش.
  • پرداخت هزینه انصراف طبق دستورالعمل ها .
  • بررسی درخواست انصراف توسط واحد آموزش .
  • در صورت تایید درخواست انصراف مراحل اداری انجام می گیرد.
  • پس از اتمام مراحل انصراف نامه انصراف به شما تحویل داده می شود.

مقطع کارشناسی ارشد و دکتری

  • مراجعه به واحد تحصیلات تکمیلی در این مقاطع، باید به واحد تحصیلات تکمیلی دانشگاه مراجعه شود.
  • تکمیل فرم انصراف به طور کامل و تحویل آن به واحد تحصیلات تکمیلی .
  • پرداخت هزینه انصراف طبق دستورالعمل های تعیین شده.
  • بررسی درخواست انصراف توسط دانشگاه.
  • در صورت تایید مراحل اداری انجام می شود .
  • تحویل نامه انصراف به دانشجو توسط دانشگاه .

 

WithdrawContact

هزینه های انصراف و محرومیت های پس از آن به چه صورت می باشد؟

انصراف از دانشگاه شرایطی دارد که شما می بایست با آن آشنا باشید تا تصمیم خود را آگاهانه اتخاذ کنید. این شرایط دارای محرومیت هایی نیز هست که شامل هر دانشجو در مقطع های مختلف می شود. در ادامه به بررسی این شرایط و محرومیت ها خواهیم پرداخت.

  • اگر دانشجو متقاضی، مشغول به تحصیل در دانشگاه دولتی روزانه باشد حداقل باید دو ترم تحصیلی را گذرانده باشد در صورت انصراف قبل از اتمام ترم دوم دانشجو دیگر حق انتخاب رشته های دانشگاه دولتی روزانه را در کنکور بعدی ندارد و جریمه انصراف برابر با هزینه شهریه شبانه ترم های ترم های گذرانده 10 تا 15 درصد بیشتر است.
  • اگر دانشجو متقاضی،مشغول به تحصیل در دانشگاه دولتی شبانه باشد ،جریمه انصراف 1.5 برابر شهریه ثابت ترمی آن رشته است. (دانشجویان این دوره ها شامل ممنوعیت خاصی نمی شوند).
  • اگر دانشجو متقاضی، مشغول به تحصیل در دانشگاه های پیام نور یا غیر انتفاعی باشد جریمه انصراف 1.5 برابر شهریه ثابت دانشگاه می باشد. (دانشجویان این دوره ها  نیز شامل ممنوعیت خاصی نمی شوند).
  • اگر دانشجو متقاضی، مشغول به تحصیل در دانشگاه آزاد باشد جریمه انصراف با توجه به مقطع تحصیلی و رشته مورد نظر متفاوت می باشد.

باید توجه داشت که هزینه انصراف با توجه به مقطع تحصیلی و دانشگاه متفاوت می باشد،برخی از دانشگاه ها در نیمسال های مختلف هزینه های متفاوتی در نظر میگیرند و در آخر هر دانشگاه قوانین مخصوص به خود را دارد به همین دلیل بهتر است قبل از هر چیز با واحد آموزش یا واحد تحصیلات تکمیلی دانشگاه خود مشورت داشته باشید. 

عدم ثبت نام در دانشگاه در صورت قبولی

پس از اتمام کنکور و انتخاب رشته داوطلبان، اعلام نتایج صورت می گیرد. طبق آخرین اطلاعیه سازمان سنجش کشور با اعمال قانون محرومیت، داوطلبان رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی تمام دانشگاه ها؛ و تمامی پذیرفته شدگان دانشگاه های روزانه در صورت ثبت نام یا عدم ثبت نام، از شرکت در کنکور سال بعد رشته خود محروم می باشند. 

همچنین دانشجویانی که قصد شرکت در کنکور را دارند، می بایست ابتدا از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف داده و سپس برای ثبت نام در کنکور رشته مد نظر خود اقدام کنند.

مشاوره انصراف از تحصیل

از آنجایی که انصراف از تحصیل یکی از مهمترین تصمیماتی است که هر دانشجو می تواند بگیرد، نیازمند تحقیق فراوان درباره آینده و عواقب این انتخاب است. شما نیازمند یک مشاور برجسته و مجرب در زمینه تحصیل هستید که راهکار هایی واضح برای اتخاذ این تصمیم را به شما نشان داده و راه آینده تحصیلی و شغلی شما را هموار سازد.

مشاوران تز نویسان با سال ها تجربه در زمینه تحصیل در دانشگاه های ایران و حتی خارج از کشور، با آگاهی کامل به آخرین اخبار دانشگاه ها و شرایط تحصیلی دانشجویان، می توانند شما را در زمینه اتخاذ تصمیم خود راهنمایی کنند. ما در تز نویسان با مشاهده انواع سوژه های انصراف از تحصیل، با تجربه ای کافی می توانیم شما را از تمامی جوانب تصمیم خود آگاه سازیم و با مشخص کردن هدفی قابل دسترس، شما را برای آینده ای بهتر امیدوار سازیم.

شما برای دریافت مشاوره کافیست وارد سایت تز نویسان شده، با ورود به بخش ثبت سفارش، نوع پروژه خود را انتخاب کرده و منتظر تماس مشاوران تز نویسان باشید.

با تشکر از شما که تا پایان این مقاله همراه ما بودید.

این مطلب چقدر مفید بود؟