روش تحقیق و امور پژوهشمجله تز نویسان

انتخاب موضوع پایان نامه

روش انتخاب موضوع قدرتمند و کاربردی را یاد گرفته و از ما یک موضوع رایگان هدیه دریافت کنید.

پایان نامه همانطور که از نامش پیداست یک پایان برای دوره ی تحصیلی شما است. این پایان نشان دهنده ی چگونگی پیمودن راه تحصیل شما و همچنین کیفیت آن است که باید متناسب با افکار شما گرد هم آورده شود.

انتخاب موضوع پایان نامه احتمالا یکی از مهم ترین تصمیمات دوران تحصیل شما تلقی می شود. در واقع این کار اولین قدم یک پروسه طولانی است که پایان تحصیل شما را رقم می زند.

در این مقاله اهمیت انتخاب موضوع، چگونگی انتخاب آن و ویژگی های یک موضوع خوب را بررسی می کنیم. با ما تا انتها همراه باشید تا تا شما را از یک موضوع رایگان توسط متخصصین موسسه تز نویسان بهره مند سازیم

انتخاب موضوع، مهم ترین بخش پایان نامه

انتخاب موضوع می تواند اولین اقدام جهت پیشرفت پایان نامه شما باشد. شما برای نگارش یک پاسخ ابتدا نیازمند به طرح یک سوال می باشید. موضوع پایان نامه همان سوالی است که باید طرح شود تا با پاسخ به جزئیات این سوال پایان نامه گردآوری شود. بعد از آن شما آماده می شوید تا با یافتن منابع مختلف در حوزه ی موضوع، پیشرفت کار را حاصل کنید.

یکی دیگر از اهمیت های انتخاب موضوع، برآیند نهایی پایان نامه شما می باشد. شما با یک انتخاب خوب می توانید راه رسیدن به آنچه می خواهید را هموار کنید. اگر موضوع انتخابی شما متناسب با علاقه و مهارت شما باشد، پیش بردن آن می تواند آسان تر بوده و نتیجه نهایی مطلوب تر گردد.

هرچند انتخاب موضوع تاثیر بسزایی در نمره نهایی شما نخواهد داشت، اما یک موضوع خوب می تواند سوابق تحصیلی شما را درخشان جلوه دهد و به عنوان یک رزومه مناسب برای آینده به کار آید. انتخاب موضوع در زمینه هایی مانند مهاجرت، ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و ارائه رزومه برای موقعیت های شغلی، نقش پررنگ و حائز اهمیتی دارد.

چطور یک موضوع خوب انتخاب کنیم؟

موضوعی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید: اولین و مهمترین مورد برای انتخاب موضوع در نظر گرفتن علاقه شخصی شماست. این تصمیم معمولا تصمیم آسانی نیست و به زمان برای انتخاب نیاز دارد. در واقع کیفیت زندگی شما هنگام انجام کاری که به آن علاقه دارید بهتر خواهد بود. بنابراین کیفیت پایان نامه ارشد شما نیز در صورت انتخاب موضوع مورد علاقه تان بیشتر خواهد بود.

  •  دیدگاه های موضوع خود را بررسی کنید: از دیگران درباره موضوع و ایده خود کمک بگیرید. ایده های خود را با افراد متخصص در میان گذشته و بازخورد آنان را در نظر بگیرید. شما باید در نظر داشته باشید که پایان نامه یک تحقیق بزرگ است، پس باید آن را نسبت به بازخورد افراد متخصص و مطلع در این زمینه محدود کرده و بهترین نتیجه را از آن خارج کنید.
  • آینده خود را در نظر بگیرید: موضوعی را انتخاب کنید که برای آینده تحصیلی و شغلی شما سودمند باشد. اگر هدف شما شغلی تحقیقاتی و آکادمیک است، موضوعی را انتخاب کنید که گسترده و در آینده قابل اعمال تغییرات بوده و پتانسیل تحقیق مجدد جهت اکتشافات جدید را داشته باشد. اما اگر به دنبال شغلی صنعتی می باشید، می بایست موضوعی را انتخاب کنید که بازاری پر رونق داشته باشد و در آینده رو به افول نرود.
  • موضوعی را انتخاب کنید که قابل مدیریت کردن باشد: از تجربه تحصیلی خود استفاده کرده و سراغ موضوعاتی با ایده های کاملا جدید نروید. موضوعی را انتخاب کنید که با توانایی شما سازگار بوده، طبق تئوری بتوان آن را گسترش داده و به پایان رسان. به امکانات مورد نیاز برای گسترش موضوع خود قبل از انتخاب آن فکر کنید. گاها شما بعد از انتخاب موضوع به این پی خواهید برد که قادر به فراهم کردن امکانات جهت تحقیق درباره آن نیستید و این می تواند روند کار شما را دچار مشکل کند.
  • موضوعاتی را انتخاب کنید که قبلا انجام نشده اند: موضوع شما باید یونیک و مخصوص خود شما باشد. در غیر این صورت ارزش علمی و تحقیقاتی نخواهد داشت و نوعی سرقت ادبی محسوب می شود.

سوال هایی که می تواند شما در انتخاب موضوع خود کمک کند

چند سوال ممکن است به شما در انتخاب موضوع خود کمک کند:

  • به کدام موضوع از رشته خود علاقه دارم؟
  • چه تجربه ای از اراده خود درباره انجام یک پروژه به یاد می آورم؟
  • چه موضوعاتی می توانند برای من جالب تر باشند؟
  • چه تئوری هایی برای جامعه علمی جالب تر است؟
  • از چه کارها و اعمالی هنگام انجام پروژه میخواهم دوری کنم؟
  • به چه اطلاعاتی نیاز دارم؟
  • کدام روند جست و جو را ترجیح می دهم؟
  • هدف شغلی من در آینده چیست؟

برای انتخاب موضوع پایان نامه از چه منابعی می توان کمک گرفت؟

شما برای انتخاب یک موضوع خوب نیاز به تحقیق درباره پیشینه آن دارید. در این مورد منابع مختلفی وجود دارند که می توانند به شما در این زمینه کمک کنند.

  • دانشگاه: دانشگاه محل تحصیل شما اولین منبع خوب برای یافتن یک موضوع مناسب است. شما می توانید با مراجعه به واحد فارغ التحصیلی دانشگاه خود، پایان نامه دانشجویان سابق رشته خود را مطالعه کرده و از ایده های آنان بهره مند شوید.
  • سایت ایران داک: هر دانشجو هنگام فارغ التحصیلی و ارائه پایان نامه خود می بایست خلاصه آن را در سایت ایرانداک ثبت کند. شما می توانید با مراجعه به “وبسایت ایرانداکپایان نامه دیگر دانشجویان در سراسر ایران را مشاهده کرده و متناسب با خواسته خود موضوعات مختلف را بررسی کنید.
  • موسسه تز نویسان: متخصصان تز نویسان با تسلط به علم روز دنیا میتوانند شما را در انتخاب موضوع خود کمک کنند. ما با تحلیل علاقه، امکانات و خواسته های شما، می توانیم خدمات انتخاب موضوع که یکی از مهمترین بخش های پایان نامه بوده را آسان تر از همیشه به شما ارائه دهیم.

ویژگی های یک موضوع خوب برای پایان نامه

دانستیم که یک پایان نامه خوب نیازمند یک موضوع خوب در ابتدا می باشد تا متناسب با آن یک تز خوب گرد هم آورده شود. اما ویژگی های یک موضوع خوب چیست؟

  • موضوع باید برای شما جالب به نظر برسد: موضوع انتخابی شما می بایست برای شما جالب بنظر برسد تا هنگام کار و تحقیقات از آن خسته نشوید.
  • موضوع باید با رشته شما تناسب کامل داشته باشد: یک موضوع خوب باید همپوشانی کامل با رشته شما داشته باشد و از حیطه آن خارج نشود.
  • موضوع باید با مدرک های موجود و عینی قابل اثبات باشد: یک موضوع خوب می بایست در واقعیت به اثبات رسیده باشد. فرضیه ها نمی توانند موضوع خوبی برای یک تز باشند چرا که در حقیقت آنها ابهام وجود دارد. 

چگونه مطمئن شویم موضوع ما کار نشده است؟

شما می توانید با مراجع به سایت ایران داک از موضوعات پایان نامه های مختلف مطلع شوید. مراحل جست و جوی موضوع به شکل زیر می باشد:

  1. ابتدا وارد سایت ایرانداک شوید.
  2. سپس به انتهای صفحه رفته تا به قسمت دسته بندی ها برسید
  3. در بخش پایگاه اطلاعات بر روی “پایگاه پیشنهادهای پژوهش در پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها (جهت)” کلیک کنید.
  4. سپس می توانید با جست و جوی موضوع مد نظر خود از تمامی موضوعات کار شده در این حوزه مطلع شوید.

دریافت موضوع رایگان از موسسه تز نویسان

ضمن تشکر از شما که تا پایان این مقاله همراه ما بودید. شما می توانید با مراجعه به وبسایت تز نویسان از طریق راه های ارتباطی با ما از یک موضوع رایگان برای پایان نامه خود بهره مند شوید. همچنین می توانید با مراجعه به بخش انجام پروپوزال در منوی بالای صفحه، از متخصصین تز نویسان در ارتباط با انتخاب موضوع پایان نامه خود مشاوره بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)