چگونه پژوهشگر شویم؟ نقشه راه یادگیری و شروع کسب و کار
علم بهتر است یا ثروت؟ این سوالی است که از دوران کودکی ذهنمان را مشغول خود کرده است. در بسیاری از مکان های آموزشی از ما پرسیده می شد و هیچوقت جواب قانع کننده ای برای آن نداشتیم. اما امروزه در می یابیم که پاسخ این سوال در یک جواب منطقی و ترکیبی است. علمی که با آن بتوان به ثروت رسید، قطعا بهترین جواب برای این سوال پیچیده می باشد.
امروزه هیچ انسان ثروتمندی را پیدا نمی کنید که بدون ذره ای علم به چنین جایگاه والایی دست پیدا کرده باشد. انسان در هر زمینه ای که قصد راه اندازی کسب و کاری را داشته باشد مستلزم به پیمودن راه علمی آن می باشد. تفاوتی ندارد در کدام زمینه شغلی قصد رسیدن به درجات بالا و کسب پول دارید. شما نیازمند به یادگیری اصولی پایه های علمی کسب و کار خود می باشید و برای این کار شما می بایست در اول، پژوهشگر خوبی باشید.
اما این امر چگونه میسر می شود؟ چگونه می توان به عنوان یک پژوهشگر، به درجات علمی بالا برسیم و پس از آن کسب درآمد را شروع کنیم؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با شناختن پیچ و خم های این راه، به هدف مد نظر خود نزدیک تر شوید.
پژوهشگر کیست؟
پژوهش، مجموعه اعمالی است که منجر به افزایش سطح علمی یک فرد نسبت به یک موضوع می شود. بنابراین آن کسی که با توجه به زمینه مد نظر خود به دنبال علم برود و با تحقیقات به سطح جدیدی از آن دست پیدا کند را پژوهشگر می نامند.
کار یک پژوهشگر به طور معمول، تحقیقات و مطالعات گسترده راجب یک موضوع علمی است. هرچند بسته به زمینه پژوهش این کار میتواند فرق داشته باشد. شخصی که در زمینه زیست شناسی پژوهش می کند، اکثر وقت خود را برای انجام تحقیقات در آزمایشگاه ها صرف می کند. شخصی دیگر ممکن است یک پژوهشگر فنی باشد و زمان خود را صرف بازدید و پژوهش روی سازه های مهندسی کند. این تنوع باعث می شود تا دست پژوهشگر برای زمینه مورد علاقه خود باز بوده و موضوع شغلی خود را با خیال آسوده انتخاب کند.
چرا باید پژوهشگر شویم ( مزایای پژوهشگر بودن)
پژوهشگری با توجه به مزایای بسیاری که دارد تبدیل به شغلی پر طرفدار شده است. در این قسمت چند مزیت پژوهشگری را که از دیگر مزیت ها برتر است، بررسی خواهیم کرد.
- تنوع شغلی فراوان: پژوهشگری به ظاهر یک شغل است اما در باطن زمینه های فراوانی را در خود جای داده است به طوری که دست پژوهشگر برای انتخاب زمینه مورد علاقه خود باز است. شما می توانید با توجه به علاقه و استعداد های خود در زمینه های مختلف شغل خود را انتخاب کنید.
- فراهم بودن شرایط فعالیت در حوزه های مختلف: مزیت دیگر پژوهشگری مهیا بودن مجوز برای فعالیت در زمینه مورد نظر شماست. از آنجا که گسترش و پیشرفت علم اولویت اکثر کشور های جهان می باشد، در صورت درخواست شما برای فعالیت در این شغل از هیچ امکاناتی برای شما دریغ نمی شود.
- امکان مهاجرت: این شغل می تواند بسیار مهاجرت پذیر باشد. شما می توانید پس از اتمام پژوهش خود با ارائه یک رفرنس قوی از موضوعی که روی آن کار کردید، از سایر دانشگاه های معتبر جهان پذیرش یا مجوز انجام تحقیقات بگیرید. این امر باعث شده تا پژوهشگری امروزه به شغلی پر متقاضی تبدیل شود و افراد بسیاری را به حوزه تحقیقات بکشاند.
- در دسترس بودن منابع پژوهش: در دنیای امروزه، با توجه به حضور موتور های جست و جوی قوی مانند گوگل و بینگ، دسترسی به منابع پژوهشی از هر زمان دیگری آسان تر است و می توان به راحتی به آنها دست پیدا کرد.
- ایجاد رزومه قوی برای آینده: پژوهشگری شغلی است که همواره می توان در آن پیشرفت کرد و به دست آورد های فراوان رسید. این قابلیت امکان دریافت یک رزومه قوی را برای شما فراهم می کند تا در آینده با توجه به زمینه کاری خود بتوانید از آن بهره ببرید.
برای پژوهشگر شدن به چه مهارت هایی باید مسلط باشیم؟
پژوهشگر بودن نیازمند مهارتی ذاتی یا استعدادی نمی باشد اما چند مهارت ساده می تواند کار شما برای پژوهش را آسان سازد.
- آشنایی با تکنولوژی و دنیای نرم افزار ها: در پژوهش بسته به زمینه فعالیتی شما نرم افزار هایی وجود دارد که شما می توانید برای به پایان رساندن پژوهش خود از آنها استفاده کنید. همچنین شما می بایست مهارت جمع آوری اطلاعات از اینترنت و جست و جوی رفرنس های علمی معتبر را داشته باشید تا با کیفیت بیشتری پژوهش خود را ادامه دهید.
- آشنایی با زبان انگلیسی و مهارت ترجمه: از آنجایی که اکثر مقالات معتبر جهان به زبان انگلیسی نگارش می شوند و شما برای جمع آوری اطلاعات نیازمند رفرنس های علمی معتبر دیگر کشور ها می باشید، آشنایی با زبان انگلیسی و داشتن مهارت ترجمه می تواند به کار شما سرعت ببخشد.
- مهارت کار های عملی با توجه به زمینه پژوهش: شما می بایست جهت سرعت بخشیدن به پژوهش خود، کار های عملی موضوع پژوهش خود را فراگرفته باشید و برای انجام آن ها اقدام کنید.
- توانایی مدیریت پروژه: یک پژوهشگر خوب می بایست توانایی مدیریت زمان و کیفیت یک پروژه را داشته باشد. یعنی بتواند در کمترین زمان ممکن بهترین کیفیت را ارائه دهد.
- آشنایی کافی با منابع و نحوه جمع آوری اطلاعات: هر پژوهشگری می بایست از منابع اطلاعاتی حوزه پژوهش خود آگاه باشد تا پژوهش خود را با سرعت مناسب پیش ببرد. همچنین نحوه جمع آوری اطلاعات را نیز بشناسد تا بتواند بهترین اطلاعات را جمع آوری کرده و یک پروژه قابل قبول را تحویل دهد.
برای پژوهشگر شدن به چه نرم افزار هایی باید مسلط باشیم؟
آشنایی با دنیای تکنولوژی و نرم افزار بر هر پژوهشگری واجب و الزامیست. زیرا که در دنیای امروزه هیچ فعالیتی نیست که بدون دخالت کامپیوتر انجام شود. یک پژوهشگر حرفه ای می بایست با نرم افزار های زمینه پژوهشی خود آشنا بوده و نحوه کار با آن ها را بلد باشد. در ادامه چند نرم افزاری را که برای زمینه های پژوهشی مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و تسلط به آن ها واجب است را خدمتتان معرفی می کنیم.
- نرم افزار SPSS: این نرم افزار در زمینه علوم اجتماعی، پژوهش های سلامتی، شرکتهای نقشه برداری، دولتی، پژوهش های آموزشی، سازمانهای بازاریابی و غیره می تواند کاربرد داشته باشد. کار اصلی این نرم افزار تحلیل داده های آماری می باشد.
- نرم افزار MATLAB: این نرم افزار یک زبان برنامه نویسی می باشد که برای محاسبات عددی به کار می رود. MATLAB برای محققین رشته های مهندسی و ریاضی بسیار کارآمد می باشد و پژوهشگران در این زمینه می توانند از این نرم افزار بهره ببرند.
- زبان برنامه نویسی PYTHON: زبان برنامه نویسی معروف PYTHON که برای محققین رشته های کامپیوتری کاربرد دارد، یکی از نرم افزار های دیگری است که هر پژوهشگری در این زمینه باید به آن مسلط باشد.
- نرم افزار انسیس فلوئنت: این نرم افزار جهت شبیه سازی در علم شیمی و فیزیک به کار می رود که بیشتر در رشته های مهندسی مکانیک، عمران، مهندسی برق و غیره کاربرد دارد.
- نرم افزار کتیا: نرم افزار کتیا یک نرم افزار تجزیه و تحلیل مکانیزم هاست که برای پژوهشگران در رشته های عمران، مهندسی مکانیک و رشته هایی که با سازه های مهندسی سروکار دارند کاربرد دارند.
- نرم افزار جاوا اسکریپت: این نرم افزار نیز مانند پایتون یک زبان برنامه نویسی قوی می باشد که جهت محاسبات و ساخت نرم افزار برای پژوهشگران زمینه کامپیوتر بسیار مفید است.
آیا مدرک تحصیلی برای پژوهشگر شدن اهمیت دارد؟
درست است که پژوهشگری محدودیت علمی یا سنی ندارد اما نمی توان از اهمیت مدرک تحصیلی بر آن چشم پوشی کرد. در واقع شخصی با مدرک دکتری در زمینه پژوهش با سابقه تر از شخصی با مدرک کارشناسی ارشد می باشد.
شما برای پژوهشگر شدن حداقل می بایست مدرک کارشناسی ارشد خود را دریافت کرده باشید تا بتوانید به عنوان یک پژوهشگر در این زمینه فعالیت کنید. هرچند مقطع دکتری مقطعی بسیار بهتر برای این شغل محسوب می شود چرا که این مقطع به علت پژوهش محور بودن آن می تواند موقعیت های شغلی بهتری را پیش روی شما بگذارد.
معمولا چه رشته هایی شانس بیشتری برای پژوهشگر شدن دارند؟
پژوهش در همه رشته های علمی دیده می شود و امری اجتناب ناپذیر جهت پیشرفت آنها می باشد. اما در مجموع رشته هایی دیده می شود که نقش پژوهش در گسترش آنها پررنگ است.
- زیست شناسی: رشته های زیست شناسی به علت گسترده و پژوهش محور بودنشان، می توانند موقعیت های شغلی بسیاری را برای شما به وجود آورند. رشته های مرتبط با زیست شناسی عبارتند از: میکروبیولوژی، زیست شناسی سلولی مولکولی، علوم آزمایشگاهی، زیست شناسی جانوری و…
- رشته های مهندسی: رشته های مهندسی می توانند شغل های بسیار خوبی برای پژوهش باشند. از آنجایی که علم مهندسی همواره در حال پیشرفت است، پژوهش درباره آنها می تواند امری تاثیر گذار باشد. رشته های مهندسی عبارتند از: مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و…
- رشته های علوم اجتماعی: رشته های علوم اجتماعی اعم از روانشناسی، باستان شناسی، اقتصاد، مدیریت و غیره نیز می توانند رشته هایی با شانس بالا برای پژوهشگر شدن تلقی شوند.
درآمد یک پژوهشگر چقدر می باشد؟
هر پژوهشگری بسته به سطح علمی خود تعرفه های متفاوتی را می تواند دریافت کند. به عنوان مثال با توجه به اینکه موقعیت های شغلی بیشتری برای فردی که مدرک دکتری داشته وجود دارد، می تواند درآمد بیشتری را نیز برای وی به همراه داشته باشد. همچنین حجم پروژه ای که به فرد واگذار می شود نیز تعیین کننده است.
ممکن است بعضی از پژوهش ها نیازمند کار عملی باشند که قطعا تعرفه بیشتری را همراه خواهد داشت. اما به طور معمول پژوهشگری یک شغل پورسانتی است که کارفرما با توجه به زمان و کیفیت پروژه تعرفه ای را برای پژوهشگر در نظر میگیرد. البته که پژوهشگر میتواند با توافق با کارفرمای خود حقوق ثابت ماهانه نیز داشته باشد. به طور میانگین یک پژوهش گر می تواند در ماه حدودا 4 تا 20 میلیون بسته به پژوهشی که انجام می دهد درآمد داشته باشد.
به عنوان یک محقق در چه فضاهایی می توان کار کرد؟
بسته به زمینه ای که شما می توانید در آن پژوهش انجام دهید فضا های متعددی برای شما وجود دارد که بتوانید به عنوان پژوهشگر مشغول شوید. شرکت های تحقیقاتی، آماری و تحلیل داده از فضا هایی هستند که شرایط کار یک پژوهشگر را فراهم می کند. همچنین، شما میتوانید به عنوان یک فریلنسر دور کار، فعالیت خود را شروع کرده و از در آمد خوبی برخوردار شوید.
اگر در رشته های زیست شناسی تخصص دارید و مدرک تحصیلی این رشته را نیز دارید، می توانید در آزمایشگاه های پژوهشی شروع به تحقیق کنید. در کل فضاهای بسیار زیادی برای یک پژوهشگر مهیا می باشد که شما بسته به زمینه فعالیتی خود میتوانید برای انتخاب فضای کاری خود اقدام کنید.
استخدام پژوهشگر در موسسه تز نویسان
اگر دارای تخصص کافی در زمینه پژوهش می باشید و تمایل به کار در یک فضای قوی در این زمینه می باشید. موسسه تز نویسان به عنوان با سابقه ترین موسسه در زمینه پژوهش می تواند بهترین فضای پژوهشی را برای شما ایجاد کند. شما می توانید در صورت تمایل و علاقه به انجام پژوهشگری از طریق راه های ارتباطی با موسسه تز نویسان (سایت و تماس با ما) جهت ارسال رزومه و استخدام اقدام نمایید