روند صحیح پژوهش و کارهای پژوهشی
برخی دانشجویان و پژوهشگران نوپا تصور می نمایند که بخش هایی از روند پژوهش، کاری است عبث و بیهوده و صرفا بنا به خواسته مصرانه اساتید باید انجام پذیرد. حال آنکه، انجام پروپوزال به شیوه علمی که نیاز به زمان، شکیبایی و تلاش پیگیر دارد و تسهیل کننده مراحل بعدی کار پژوهش محسوب می شود.
بنابراین، با بهره جویی از تجربیات پژوهشگران موسسه تزنویسان، دانشجویان تحصیلات تکمیلی به بیانی ساده و کاربردی در مسیر انجام پروپوزال و نگارش تحقیق قرار خواهند گرفت. همچنین استفاده از تجارب فردی و بررسی مشکلاتی که دانشجویان و پژوهشگران تازهکار با آن مواجه هستند، ما را در این امر یاری می کند.
انجام کار پژوهشی
روند انجام کارهای پژوهشی مانند انجام پایان نامه یکی از مهم ترین تلاش هایی است که همواره در کل فرآیند نگارش تحقیق و پروژه های پژوهشی باید صورت پذیرد. هنگامی که پژوهشگر نتواند به درستی و با دقت نظر کافی و البته بر اساس موازین علمی، پروپوزال خود را طراحی و تدوین نماید، اقدام به انجام مراحل دیگر رساله به منزله گام نهادن در سرابی است که لاجرم به ناکجا آبادی احتمالی منتهی می شود
اگر برای نگارش مقالههای بین المللی خود مشکل دارید، حتما به صفحه انجام مقاله ای اس ای مراجعه کنید.
اصول و روند صحیح پژوهش
دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری در فرآیند تدوین و انجام کارهای پژوهشی خود باید اصولی را مورد توجه قرار دهند. لذا از آن طریق امکان دستیابی به نتایج مناسب و در خور را به وجود آورده و بر پایه معیارهای ارزیابی شده شرایط دفاع را فراهم آورند.
برای حصول اطمینان در رسیدن به این اصول، یکی از مواردی که دانشجو باید در انجام پژوهش مورد توجه قرار دهد این است که باید در پایان به یک نتیجه ی کاملا روشن برسد. این در حالی است که توان و منابع و رفرنس های موجود محدودند.
تحلیل آماری از آن دست کارهایی ضروری در ازائه هر پروژه ای هست. برای انجام تحلیل آماری به صفحه انجام تحلیل آماری مراجعه کنید.
بنابراین، دانشجو باید از انجام کارهایی که ممکن است مورد پذیرش قرار نگیرد پرهیز نماید. همچنین از هدر دادن انرژی و انجام مطالعات اضافی و ارائه ی مطالب غیر ضروری دوری کند. انعطاف پذیری لازم برای حذف و افزودن مطالب در فرآیند مطالعه می بایست مدنظر قرار گیرد؛
سرانجام بر پایه یک برنامه مدون مطالعاتی، به حد مشخصی از کار، متناسب با واقعیات و مقدرات بسنده نماید. بر پایه آنچه گفته شد و پیش از شروع به کار، درک چند حقیقت ساده که می توان آن را اصول لازم در فرآیند پژوهش نامید، ضروری است:
اولویت بندی پژوهش
اهمیت دادن به کار مطالعه، اصل قرار دادن و مقدم داشتن بر هر امر غیر ضروری دیگر. به عبارت دیگر بدون تمرکز بر هدف مشخص و برنامه ریزی شده نمی توان به نگارش رساله پرداخت. باید عادت نمود به کارها سازمان داد.
برای سپردن پروژه های دانشجویی خود به صفحه انجام پروژه دانشجویی رفته و سفارش خود را ثبت نمایید.
استمرار در کارهای پژوهشی
سمت گیری همه ی اقدامات در مسیر هدف مشخص، برپایه برنامه مطالعه و جلوگیری از تغییرات مداوم در جهت گیری های پیش بینی شده به صورت مستمر و بی وقفه. به بیان دیگر، بدون عبور از چند مرحله که در مسیر آن ها با مشکلات متفاوتی از همه رقم روبرو شده و باید بر آنها غلبه نمود، نمی توان کارهای پژوهشی انجام داد
سرعت (مدیریت زمان)
پرهیز از هدر دهی و اتلاف وقت و بهره جویی مناسب از زمان. تجربه نشان داده است آنهایی که دغدغه زمان ندارند، هیچوقت موفق نمی شوند نگارش رساله را به پایان برسانند. آنها که می خواهند در سر رسید های معینی کار را انجام دهند، همیشه از زمان عقب ترند؛ تنها آنهایی که انضباط شدید برنامه زمانبندی را رعایت می کنند، شانس به پایان رساندن به موقع کارهای پژوهشی را دارند.
تناسب (مدیریت امور)
رعایت تناسب کمیت و حجم کار مورد درخواست با مطالعات و تحقیقات انجام شده و توان و مقدورات و هزینه در اختیار در روند نگارش
یکی از خدمات موسسه ما، شبیه سازی است. برای اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش به صفحه انجام شبیه سازی مراجعه نمایید.
کیفیت (دقت و صحت)
دقیق بودن و سطحی نپنداشتن مطالعات و توجه به عمق و دقت لازم و ارائه کاری متناسب با دوره کارشناسی ارشد و دکتری. اصلاح پذیری در روند نگارش لازمه این امر بالا بردن قوه خوب دیدن، یادگیری مستمر و دقیق و انعطاف پذیری بین آموخته ها و اندوخته ها است.
نظم
داشتن برنامه و برخورداری از نظم برنامه ریزی شده و مدیریت یافته، به گونه ای که باور داشت بدون یک روش و بدون یک رهیافت سازمان یافته نمی توان به نگارش پرداخت.
هماهنگی
برای ایجاد هماهنگی بین عوامل و عناصر مؤثر در فرآیند مطالعه برای کارهای پژوهشی که خوب ارائه شود، باید در عین حال هم تصویر جامعی از آن پیش چشم داشت و هم از جزئیات غفلت نکرد و هم در کلیات نماند
داشتن پشتکار
خستگی ناپذیری، ثبات قدم و استحکام در انجام کارهای پژوهشی. بدین منظور باید به گونه ای منظم به فکر تجدید نیرو و تمدد اعصاب بود.
یادگیری
یادگیری در روند نگارش پروژه های تحقیقاتی تقویت روحیه پرسشگری و جستجوگری و تواضع در برابر دانایان برای یادگیری از آنان جهت اتمام پروژه و رساله خود لازم است.